Finančno svetovanje

Svetovanje pri nakupu in prodaji podjetij (M&A)

Prodajate ali kupujete podjetje? Prodaja in nakup podjetja je delovno intenzivni in dolgotrajen postopek. Z našo strokovnostjo in izkušnjami dodamo vrednost celotnemu procesu.

Nakup in prodaja podjetij se obravnava diskretno v okviru upravljanja podjetij. Lahko se zanesete na učinkovit postopek izvedbe procesa, kjer vam nudimo celovito podporo od iskanja potencialnih kupcev oz. tarč in vrednotenja podjetja do zaključka transakcije. Pripravimo vso potrebno dokumentacijo, izvedemo skrbni pregled poslovanja in aktivno sodelujemo pri pogajanjih. Storitev strukturiramo v skladu z vašimi potrebami in poskrbimo, da je pokrit tudi davčni in pravni vidik transakcije.

pošljite povpraševanje

Pomoč pri financiranju

Ali potrebujete nov vir financiranja ali pomoč pri odplačevanju obstoječega dolga?

V sklopu finančnega svetovanja nudimo strokovno podporo pri iskanju možnih virov financiranja. Skupaj z vami pripravimo predstavitev podjetja in investicijski elaborat s katerim lahko greste na banko ali do predstavnikov tveganega kapitala. Po potrebi izdelamo za vas poslovni načrt in pripravimo neodvisni pregledov poslovanja za banke (Independent Business Review – IBR) idr. Skupaj lahko najdemo popolno rešitev, ki ustreza vašim zahtevam.

Na trgu uspešno delujemo že dalj časa tako, da naša podpora doda verodostojnost in poveča možnost uspeha vaših projektov.

pošljite povpraševanje

Druga finančna svetovanja

Želite optimizirati likvidnost ali kapitalsko strukturo vašega podjetja?

Svetujemo pri ukrepih finančnega prestrukturiranja podjetij bodisi v postopku prostovoljne poravnave (reprogrami dolgov, nižanje obrestnih mer itd.) bodisi v postopku v okviru insolvečne zakonodaje (preventivno prestrukturiranje, prisilna poravnava). V skladu z določili ZFPPIPP nudimo izdelavo načrta finančnega prestrukturiranja (NFP) in izdelavo mnenja na že izdelan NFP. Pomagamo vam tudi pri pogajanjih z upniki. Svetujemo vam pri optimizaciji kapitalske strukture in zagotavljanju solventnosti.

Z veseljem vam bomo pomagali doseči cilj dolgoročne finančne stabilnosti poslovanja.

pošljite povpraševanje